De voordelen van fleet management software

De voordelen van fleet management software

Als bedrijf waarbij vervoer centraal staat, is het zeer belangrijk om als wagenparkbeheerder altijd actueel op de hoogte te zijn van de status van de voertuigen en bestuurders. Hoe meer inzicht u heeft in het vervoersproces, hoe sneller u kunt reageren op obstakels en hoe makkelijker potentiële problemen kunnen worden voorkomen. Zo kan er efficiënt, productief en veilig gewerkt worden. Een manier om dit te bereiken is het in gebruik nemen van fleet management software. Deze software verschaft wagenparkbeheerders een aantal voordelen die het managen van een wagenpark makkelijker maken. Dit zijn een paar van de features. 

Inzicht door rapporten

Met deze software worden continu gegevens verzameld over alle voertuigen. De verzamelde gegevens worden dagelijks verwerkt in rapporten. Zo kunt u bijvoorbeeld een incidentrapport over onrustig rijgedrag inzien en aan de hand daarvan uw bestuurders coachen. Zo draagt u bij aan een veiliger wagenpark. Ook een rapport over brandstof kan nuttig zijn. U kunt zien wanneer er onnodig stationair gedraaid wordt. Dit is ook live te volgen uiteraard, niet alleen in een rapport achteraf. Als u ziet dat er zoiets gebeurt, kunt u direct contact opnemen met de bestuurder. Dit kan zorgen voor vermindering van verspilde brandstof. Het scheelt u in kosten voor brandstof en het is ook nog eens beter voor het milieu!

Snelle beslissingen

Doordat u altijd up-to-date bent met alle voertuigen van uw wagenpark, kunt u snelle beslissingen nemen op basis van de actuele analyses die u ontvangt. U kunt bijvoorbeeld direct reageren op snelheidsoverschrijdingen, met aanpasbare meldingen. Ook zorgt de software ervoor dat de status van alle voertuigen wordt bijgehouden. Hierdoor kunt u op tijd notificaties ontvangen wanneer er onderhoud nodig is. Dat hoeft dus niet nog los bijgehouden en gecheckt te worden. Het is ook mogelijk om bepaalde gebieden te markeren. U ontvangt dan een melding elke keer dat er een voertuig in of uit dat specifieke gebied rijdt. 

Altijd bereikbaar

Er zijn ook mobiele apps beschikbaar waarop deze software draait. Zo kunt u ook als u zelf onderweg of gewoon niet op kantoor bent nog de gegevens inzien van uw wagenpark. Door de zo goed als real time informatie te volgen, kunt u uw bestuurders coachen voor een beter, schoner en veiliger rijgedrag. Naast dat het gunstig is voor de bestuurders, is het voor de productiviteit van het bedrijf ook handig. Onnodige kosten en langere wachttijden (denk aan files) kunnen voorkomen worden door deze heldere fleet management. Het is dus een win-win situatie.