Kleding die niet in je kledingkast mag ontbreken

Kleding die niet in je kledingkast mag ontbreken

We kennen allemaal het spreekwoord: kleding maken de man. Maar voor het creëeren van de ultieme kledingkast ben je meer nodig dan alleen een paar basics. Met alleen witte t-shirts en spijkerbroeken kom je er namelijk niet. Want wat draag je dan naar speciale gelegenheden? Een goede kledingkast bestaat daarom niet alleen uit de alledaagse herenkleding, maar ook uit de exclusievere kledingstukken. Want je wilt natuurlijk niet halsoverkop nog op zoek moeten naar een wit overhemd. Met een goede variëteit in je kledingkast, ben je altijd verzekerd van een goede outfit. En twijfel je toch nog welke kledingstukken nou écht onmisbaar zijn? Met onderstaande tips weet je zeker dat er niets in je kledingkast ontbreekt.

De basics

De basics worden ook wel de fundamentele basis van een kledingkast genoemd. We praten van basic kleding wanneer het kledingstuk voornamelijk wordt gemaakt voor de comfort en de eenvoud. Kleding met prints zijn daarom uitgesloten. Een basic kledingstuk kan namelijk niet alleen goed op zichzelf worden gedragen, maar ook uitermate goed worden gecombineerd. Gelukkig zijn basic kledingstukken vaak verkrijgbaar in meerdere modellen. Kies je bijvoorbeeld voor oversized, of juist een aansluitende pasvorm? Basics kledingstukken die onmisbaar zijn in de kledingkast van de moderne man, zijn onder andere de effen t-shirts, de spijkerbroeken, en de zwarte wintertrui.

Kleding voor een bijzondere gelegenheid

Kleding voor feestjes, huwelijken of andere bijzondere gelegenheden, ben je natuurlijk lang niet zo vaak nodig als de basics in een kledingkast. Én toch zijn ze minstens net zo belangrijk. Je wilt immers niet bij iedere uitnodiging nog op zoek moeten naar een passende outfit. Zorg er daarom voor dat er ten aller tijde een paar nette kledingstukken in je kledingkast liggen. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte spijkerbroek, een wit overhemd en eventueel een colbert of jasje. Wanneer je regelmatig wordt verwacht op evenementen of feestjes waar een drie-delig pak word gewaardeerd, dan kun je ook deze toevoegen aan je kledingkast.

Accessoires en schoenen

De meeste accessoires zijn niet écht onmisbaar in de kledingkast. Voeg daarom alleen accessoires toe die je ook daadwerkelijk regelmatig draagt. Denk bijvoorbeeld aan een pet, een stropdas of een horloge. Wat betreft sokken, is het ook belangrijk om naast de leuke sokken met prints, meerdere zwarte sokken in je kledingkast te hebben. Én natuurlijk niet te vergeten: de heren schoenen. Zorg voor minimaal twee alledaagse schoenen en daarnaast één extra paar voor de speciale gelegenheden.