Alles wat je moet weten over de subsidie huislift

Alles wat je moet weten over de subsidie huislift

Een traplift is een dure aankoop, toch is het noodzakelijk om jouw zelfstandigheid terug te krijgen in jouw woning. Verhuizen naar een andere woning is immers geen optie. Om de kosten te drukken kun je naar een subsidie huislift kijken. Deze subsidie zorgt ervoor dat jij minder hoeft te investeren. Niet alleen heb je hiermee een tweedehands traplift in handen voor een lagere prijs, maar ook geniet je van nog lagere kosten door het bedrag dat je terugkrijgt van de overheid. Onderstaande informatie toont aan wat je kunt verwachten.

De subsidie huislift met enkele voorwaarden

De subsidie huislift is er voor iedereen die ouder is dan 65 jaar. De overheid stort dan namelijk de helft van de kostprijs terug. Dit komt neer op een minimum van 600 euro en een maximum van 1250 euro. Dit geldt niet alleen op de nieuwe modellen, maar ook op de tweedehands trapliften. Zo betaal je dus altijd minder. Hier zitten wel voorwaarden aan verbonden. Zo mag het gezamenlijk belastbaar inkomen niet hoger zijn dan 30.640 euro en moet de woning de hoofdverblijfplaats zijn. Een jaar na de installatie moet de aanvraag voor de subsidie huislift ingediend zijn.

De traplift prijzen en de mogelijkheden

Het is dan wel verstandig om ook naar de traplift prijzen te kijken, je wilt immers gebruik kunnen maken van de subsidie. Bij de traplift prijzen gaat het niet alleen om de traplift zelf, maar ook om de rails en andere accessoires. Ook zullen de bochten in jouw trap veranderingen in de prijs geven. De gemiddelde prijzen liggen daarom tussen de 1490 en 2690 euro. Het is verstandig om te bekijken welke prijzen er voor jou gelden, zodat je op basis hiervan ook naar de hoogte van de subsidie kunt kijken.

Ga voor jouw eigen zelfstandigheid

Als je alle traplift prijzen bekeken hebt kun je direct kijken welk model het beste bij jou past. De verschillende specificaties zullen hiervoor zorgen en geven jou de gelegenheid om weer zelfstandig te wonen. Jij kunt gebruik blijven maken van de verdiepingen van jouw woning en je bent daarbij altijd goedkoper uit. Een adviseur kan jou ook altijd helpen om de beste keuze te maken. Met de nieuw geïnstalleerde traplift kun je direct een subsidie aanvragen bij de gemeente en beginnen met profiteren.