Verhuizen met z’n tweeën

Verhuizen met z’n tweeën

Geloof het of niet, we gaan het echt doen. Samen met mijn zus ga ik onze hele inboedel verhuizen naar de andere kant van Nederland. Maar zo makkelijk is dat niet. Het wordt veel sjouwen en veel heen en weer rijden, omdat mijn zus en ik allebei geen grote vrachtwagen mogen rijden. Dus we gingen op zoek naar iets anders. Ik heb er al een op het oog en die wil ik graag met je delen.

Alternatief

We gingen met z’n tweeën op zoek. Toen kwamen we een camionette tegen. We wilde graag een camionette kopen, omdat we de laatste tijd hebben gemerkt dat er vaker een bestelwagen nodig is in onze familie. Maar wat is een camionette nou eigenlijk? Een camionette is eigenlijk een ander woord voor bestelwagen, bestelbus of een bestelauto. Voor de Belgen staat dit beter bekend als een camionette. Het is een auto bedoelt voor het vervoeren van goederen en spullen. In ons geval dus een hele inboedel. Meeste mensen herkennen de wagens aan het grijze kenteken dat ze hebben.

Zoals ik al eerder aangaf hebben mijn zus en ik allebei geen vrachtwagen rijbewijs, gelukkig mogen wij wel met ons rijbewijs B de weg op met een bestelbus. Bij een bestelbus mag het gewicht niet zwaarder beladen zijn dan 3.500 kg. Dit wordt een grote uitdaging met een zus die zo veel kleren en schoenen heeft.

Een kleine vrachtwagen

Een camionette is dus eigenlijk een kleine vrachtwagen, maar juist voor de mensen met een normaal rijbewijs. In Nederland noemt men een bestelwagen ook wel een bakwagen. Het verschil tussen een bakwagen en een kleine bestelwagen is dat niet gebouwd is op een chassis van een personenwagen. Ook in België hanteren ze een regel dat de bestelbus niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg.

Er zijn tegenwoordig ook elektrische bestelauto’s. Voor ons is dit iets minder praktisch, omdat wij best een eindje moeten rijden van A naar B. Soms zie je ze wel eens voorbij rijden, veel pakketbezorgers kiezen nu voor deze alternatieve optie.

Er zijn genoeg opties en keuzes in verschillende merken van de camionettes. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit Mercedes-Benz, Volkswagen, Ford en Renault. Je kunt ook kiezen uit een automaat of een handgeschakeld. Ik denk dat ik mijn keuze al heb gemaakt met de lange tochten die ons staan te wachten. Er is genoeg keuze en er zijn genoeg mogelijkheden. Ik denk dat we heel erg efficiënt en voordelig gaan kunnen verhuizen.