Veilig in de tuin

Veilig in de tuin

Ik heb heel bewust gekozen voor de titel van deze blog maar ik snap dat die misschien wat uitleg vraagt, want hoezo zou u zich ónveilig zijn in de tuin? In deze blog vertel ik u over de vele punten van bescherming in de tuin, dan wel van uzelf of van uw planten. Sommige punten zijn misschien niet zo serieus als de titel doet vermoeden, maar wellicht denkt u: daar had ik nog niet aan gedacht! Dan is het handig om het even te horen, zo vlak voor het mooie weer van start gaat. Leest u mee?

Weet wat u kan

Werken in de tuin is voor veel mensen een plezierige bezigheid, een hobby zelfs. Maar het kan ook zwaar werk zijn. Check altijd met uw eigen lichaam of het werk dat u moet verrichten niet te veel gevraagd is. Als u het niet zeker weet of u zich bewust bent van onderliggende klachten moet u dit altijd met een arts bespreken. Zo weet u zeker dat u straks ten volle kan genieten van het werken in de tuin, heerlijk in het zonnetje.

Aan de slag met betrouwbaar gereedschap

Wanneer u met gereedschap werkt in de tuin, bijvoorbeeld een grasmaaier of iets dergelijks, dan is het belangrijk dat je goed materiaal gebruikt. Dit hoeft niet duur te zijn maar het is wel handig om te investeren in gereedschap of tuinmateriaal dat betrouwbaar is en een poosje meegaat. Zo hoeft u niet steeds weer opnieuw materiaal te kopen, dit lijkt vaak goedkoper maar het loopt over de jaren enorm op. Maar daarnaast loopt u zelf ook minder kans op schade op.

Geen last van ongedierte

Naast uzelf moet u ook uw tuintje een beetje beschermen, bijvoorbeeld tegen ongedierte. Zodra ongewenste beestjes een weg hebben gevonden naar uw tuin, kan het heel lastig blijken om daarvan af te komen. Engerlingen en slakken zijn een veelvoorkomende soort van ongedierte. Wilt u niet met gif en dergelijke spuiten? Daar zullen uw planten en de gewenste fauna u dankbaar zijn. Met aaltjes tegen engerlingen kunt u uw planten alsnog beschermen. Het is een natuurlijke manier van engerlingen bestrijden.

Bescherm tegen de hitte

De afgelopen zomers is het enorm warm geweest, veel planten zijn dan ook overleden aan droogte. Zorg voor een goed watersysteem zodat uw plantjes de droge maanden doorkomen. Maar blijft u zich ook hydrateren, zeker als u in het zonnetje in de tuin aan het werk bent. Zo zijn u en uw tuin beschermd deze zomer.