Hoe maak jij je tuin summer-proof?

Hoe maak jij je tuin summer-proof?

Veel mensen zullen door het Corona virus deze zomer niet op vakantie gaan. Het kan wel weer doordat de grenzen langzaam opengaan, maar toch willen veel mensen het risico niet nemen. Heel begrijpelijk wat mij betreft! Toch hoeft dit niet gelijk te betekenen dat je zomervakantie verpest is.  Je kunt namelijk met een paar aanpassingen een geweldige zomer hebben in… Je eigen tuin! In deze blog heb ik een paar ideetjes op een rijtje gezet van aanpassingen die ik zelf heb gedaan en echt de moeite waard vindt voor een leuke, gezellige en warme zomer in eigen tuin. 

Hete dagen 

Allereerst is het natuurlijk fijn om op hete dagen lekker te kunnen zonnen, maar om ook af en toe eens verkoeling op te zoeken. Op vakantie doe je dit door een duik in het zwembad of een plons in de zee, maar dit zal in je eigen tuin niet mogelijk zijn. Gelukkig zijn hier genoeg oplossingen voor. Zelf heb ik bij de action een klein zwembadje aangeschaft en bij de Karwei een mooie parasol gekocht. Ik hou namelijk zelf meer van in de zon zitten, dus voor verkoeling is zo’n badje (met een glas koude rosé natuurlijk) voor mij de ultieme verkoeling. Maar als er bijvoorbeeld net zoals vorig jaar weer een hittegolf komt of als je kinderen hebt, is een parasol wel echt een uitkomst. En deze wil je niet nog hoeven aanschaffen als het al 40 graden is. Doe dit dus van tevoren! 

Voor ’s avonds 

Daarnaast is het fijn dat je ook als de zon aan het zakken is nog lekker in je tuintje kunt zitten. En wat is er dan gezelliger dan een paar lichtsnoeren ophangen en een vuurkorf neerzetten om een vuurtje in aan te steken! En als je zoekt op ‘LED tuinverlichting online kopen’ vind je zoveel leuke lichtsnoeren. Je krijgt zonder twijfel keuzestress! Dit is ook echt de moeite waard om aan te schaffen omdat je anders maar ongezellig in het donker zit. Tot slot zou je ook nog kunnen denken aan wat meer kaarsen aan te schaffen voor ’s avonds. En oja: waar licht is zijn ook muggen, dus vergeet geen muggenspray neer te zetten.

Voor later op de avond/’s nachts

Een zwoele zomerse avond kan (weet ik uit ervaring) makkelijk uit de hand lopen. Zeker als je met je beste vrienden bent en al een heerlijke barbecue gepaard met een paar flessen rosé hebt gehad. Je wil dan natuurlijk niet de avond hoeven afkappen doordat het te koud wordt in de tuin. Het dus een leuke investering om een paar extra kussentjes en dekentjes te kopen voor de mensen die het snel koud krijgen (lees: ik). Tot slot zou je als je écht budget over hebt ook nog kunnen denken aan een jacuzzi. Maar dat is wel een investering, dus ik snap als je daar even over na moet denken!