Ik had nog maar net mijn rijbewijs

Ik had nog maar net mijn rijbewijs

Afgelopen zomer ben ik geslaagd voor mijn middelbare school diploma en heb ik mij ingeschreven voor een vervolg opleiding op een hogeschool. Daar was ik ontzettend blij mee en vooral ook omdat toen eindelijk een begin kon maken aan mijn rijbewijs. Ik wilde namelijk eerst mijn school succesvol afronden voordat ik veel tijd en geld ging steken in het behalen van mijn rijbewijs. Ik had vervroegd zomervakantie en die tijd heb ik gebruikt om te leren voor mijn theorie-examen. Daarnaast ben ik ook begonnen met het rijden in een lesauto. Ik heb aan het begin twee uur in de week rijles gehad. Nadat ik mijn theorie behaald had, ben ik twee uur extra in de week gaan rijden. Het rijden ging mij erg goed af en ik mocht van mijn rijinstructeur al afrijden toen ik nog geen dertig uur rijles had gehad. Voor het praktijkexamen hadden wij nog wat examenroutes geoefend, zodat ik goed voorbereid het examen in ging.

Veel kilometers maken

Toen ik mijn praktijkexamen in ging was ik erg zenuwachtig, maar achteraf was dat nergens voor nodig. Ik had volgens de examinator een vlekkeloos examen gereden en daarmee mijn rijbewijs in één keer behaald. Ik was ontzettend opgelucht en ik keek heel erg uit naar de eerste kilometers die ik zelf kon gaan maken. Ik had een tweedehands auto gekocht waar ik nog veel mee kon gaan rijden. Jammer genoeg heeft dat niet lang mogen duren. Ik ben namelijk in de tweede week dat ik mijn auto en mijn rijbewijs had, beland in een ongeluk. Aan het ongeluk kon ik zelf vrij weinig doen, want een andere auto is op de achterkant van mijn auto gebotst. Het was een harde klap waarbij ik hard mijn hoofd heb gestoten. Ook voelde ik veel pijn in mijn onderrug en was ik een beetje misselijk geworden. Nadat ik alles geregeld had met de andere automobilist ben ik opgehaald door vrienden en heb ik een aantal dagen rust genomen.

Flink veel last gehad

Na het ongeluk begon de pijn in mijn onderrug steeds heviger te worden. Ik ben langs de dokter gegaan voor een betere indicatie van de pijn in mijn rug. Uit het onderzoek bleek dat ik een whiplash heb opgelopen en dat ik veel rust moest nemen. Dat heb ik vervolgens ook gedaan en ik merkte dat de pijn met de tijd wel minder werd. Daarna ben ik begonnen met wat oefeningen en ben ik kleine stukjes gaan hardlopen. Uiteindelijk is de pijn weggetrokken, maar dat heeft al met al wel erg lang moeten duren.