kapersnest.be Wonen Traplift: ook tweedehands veilig en comfortabel

Traplift: ook tweedehands veilig en comfortabel

Traplift: ook tweedehands veilig en comfortabel post thumbnail image

Er komt een moment in je leven dat niet alles meer vanzelf gaat, traplopen gaat moeilijker of doet pijn. Verhuizen is geen optie, want je bent verder erg tevreden met je huis. Een traplift kan een geweldige oplossing zijn voor dit ongemak. Een traplift is betaalbaar en praktisch. Zeker wanneer je je realiseert dat je een traplift tweedehands kunt kopen. Dat scheelt ongeveer de helft van de kosten én een tweedehands traplift is net zo veilig en mooi als een nieuwe!

Voordelen van een tweedehands traplift

Het belangrijkste voordeel van een tweedehands traplift is het financiële aspect. Anderzijds is hergebruik ook een milieuvoordeel. Samen met het feit dat een tweedehands traplift niet van een nieuwe is te onderscheiden, maakt het je keuze wel heel gemakkelijk. De lift wordt helemaal opgeknapt voor hij weer wordt gemonteerd bij een volgende klant. Kwetsbare onderdelen zoals de accu en de zitting worden sowieso vernieuwd. De metalen delen worden opnieuw gelakt, zodat hij er als nieuw uitziet. Ook de rail waarlangs de lift naar boven en beneden gaat, kan opnieuw worden gebruikt. Dat is een belangrijke besparing, want een nieuwe rail is duur. Zeker wanneer er één of meer bochten in je trap zitten. Ook de rail krijgt een nieuwe coating, zodat ook die er goed uitziet. Je krijgt op de rail en lift standaard een jaar garantie, net als bij een nieuwe lift. Sluit je een onderhoudscontract af, dan loopt de garantie op tot vijf jaar.

Veilig en betrouwbaar

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn natuurlijk essentieel voor een traplift. Naast de opknapbeurt die elke tweedehands lift krijgt, is een andere garantie voor die veiligheid dat een traplift nooit voor een derde keer wordt gemonteerd bij een klant. Wanneer een lift een tweede leven heeft gehad, wordt hij alleen nog gebruikt om er de goede onderdelen vanaf te halen. Zo wordt enerzijds de betrouwbaarheid optimaal gegarandeerd en anderzijds zo goed mogelijk gebruik gemaakt van alle onderdelen van de lift.

Wanneer een traplift huren?

Wanneer je tijdelijk een traplift nodig hebt, bijvoorbeeld bij ziekte of revalidatie, is een traplift huren een goede oplossing. Ook huren kan tweedehands, dat maakt deze oplossing nog voordeliger. Huren is een goede optie wanneer je de lift minder dan anderhalf jaar nodig hebt. Je betaalt een bedrag per maand en de lift wordt na de huurperiode weer gedemonteerd en opgehaald. Service en onderhoud zijn inbegrepen en de huur is per maand op te zeggen. Ook deze tweedehands liften worden helemaal gereviseerd voor ze geplaatst worden. 

Leave a Reply

Related Post