De provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland

Met een van de grootste havens ter wereld, het politiek hart en verschillende mooie stranden maakt het Zuid-Holland wel een hele mooie provincie. Zuid-Holland telt ongeveer 3,7 miljoen inwoners en heeft 52 gemeentes in zich. De grootste gemeente van Zuid-Holland is Rotterdam met zijn 650.000 inwoners. Gevolgd door Den Haag en Zoetermeer.

Activiteiten Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is in cultureel opzicht een paradijs. Den Haag, Delft, Leiden en Rotterdam barsten van de kunst- en geschiedenismusea met schitterende plaatjes. Musea die je zeker niet mag missen zijn het Mauritshuis en Kunstmuseum Den Haag in Den Haag, het Boijmans van Beuningen en de Kunsthal in Rotterdam en het Vermeer Centrum in Delft.  Typisch Hollandse plaatjes schiet je bij de wereldberoemde molens van Kinderdijk, de aardewerkfabriek Royal Delft, de kaasmarkt van Gouda, Madurodam en de Keukenhof en de omringende bloemenvelden. Iedereen die voor het eerst een bezoek brengt aan Den Haag is onder de indruk van het grote aantal monumenten. Het Binnenhof, paleizen, statige herenhuizen en talloze pleinen zorgen ervoor dat de stad als de ware geschiedenis ademt. Rotterdam is compleet het tegenovergestelde van Den Haag: een moderne wereldstad die de grootste haven van Europa herbergt, maar ook bekend staat om haar leuke winkelstraten en lekkere restaurantjes. Ook heeft Rotterdam talloze leuke uitgaansgelegenheden.

De arbeidsmarkt

Bijna iedereen denkt dat je voor werk in de Randstad moet zijn, helaas is dat niet meer zo. Want uitgerekend in Zuid-Holland waar 1,8 miljoen banen te vinden zijn ziet de arbeidsmarkt er niet zo rooskleurig uit. In Rotterdam heb je het havenbedrijf, een Tech sector en een grote glastuin bouwsector, genoeg werk zou je denken. Omdat mensen vaak niet flexibel genoeg zijn komen ze moeilijker aan een baan. Maar zonder baan komt er natuurlijk ook geen geld binnen. Hoe kan je dit het beste aanpakken? Allereerst is het belangrijk om te weten wat jij leuk zou vinden om in te werken. Het is over het algemeen al wel bekend dat er een groot leraren en doctoren te kort is in Nederland. Misschien is dat iets voor jou? Als je een goede opleiding hebt gehad kom je makkelijker ergens binnen dan dat je zomaar uit het niets ergens gaat solliciteren. Het kan ook zo zijn dat je al een tijdje werkeloos thuis zit. Dan is het misschien een idee om een uitzendbureau in te schakelen. Uitzendbureau Barendrecht kan jou en je bedrijf weer helpen om op het goede pad te komen.