kapersnest.be Gezondheid Slaap je slecht? Zo verbeter je je nachtrust!

Slaap je slecht? Zo verbeter je je nachtrust!

Slaap je slecht? Zo verbeter je je nachtrust! post thumbnail image

Elke nacht een goede nachtrust hebben, is zeer belangrijk voor onze gezondheid. Dit is eigenlijk net zo belangrijk als goed eten en genoeg bewegen. Helaas heeft het leven dat veel mensen tegenwoordig lijden een slechte invloed op hun slaap. Heb jij ook last van een slaapstoornis en wil je weten wat je hieraan kunt doen? Dan is deze blogpost er om je op weg te helpen!

Waarom is goed slapen zo belangrijk?

Het hebben van een goede nachtrust is zeer belangrijk voor de mens. Allereerst kan weinig of slecht slapen ervoor zorgen dat je aankomt in gewicht. Dit komt onder andere door de invloed die het slecht slapen heeft op je hormoonhuishouding en het feit dat als je overdag moe bent je minder snel gaat bewegen. Wanneer je slaaptekort hebt, heb je over het algemeen meer honger en lijkt je lichaam meer behoefte te hebben aan calorieën. Ook hebben mensen die slecht slapen sneller de neiging om ongezonde snacks te kiezen met veel suiker, zodat ze even een energie boost krijgen. Helaas is dit gevoel van korte duur en voel je je daarna nog slechter en vermoeider.

Slaap heeft een herstellend vermogen

Ook is slaap belangrijk voor allerlei interne processen in je lichaam. 's Nachts kan je lichaam herstellen en gaat het actief aan de slag om je gezondheid op peil te houden. Wanneer je slecht slaapt, zul je zien dat je veel sneller ziek wordt. Daarnaast heb je meer kans op vroegtijdig overlijden en is de kans groter dat je allerlei ziektes krijgt op latere leeftijd. Ook zorgt een goede nachtrust ervoor dat je hersenen kunnen herstellen, en dit hebben ze dagelijks nodig.

Tips om beter te slapen

De allereerste tip om beter te slapen is: leg je telefoon op tijd weg. Onze telefoon zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine wordt gestopt. Mensen liggen zo uren wakker door het licht van hun beeldscherm en komen niet goed in slaap. Ook is het verstandig om in de avond een speciale routine te volgen. Maak een routine voor jezelf waar je ontspannen en rustig van wordt. Ga bijvoorbeeld eerst in bad liggen met rustige muziek op en ga daarna nog een boek lezen in bed.

Ook is het belangrijk om een fijne sfeer in je slaapkamer te hebben. Zorg ervoor dat je een fijn bed hebt met een goed matras. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van mline matrassen. Een goed matras zorgt voor de juiste ventilering, ondersteuning en drukverdeling. Eventueel kun je het matras aanvullen met een van de vele toppers. Ook is het belangrijk dat je kamer donker genoeg kan worden. Succes!  

Leave a Reply

Related Post